Pang. PANG! PANG!!!

Nyår. Nytt år.

Alla köper hummer, ny klänning, champagne i  kopiösa mängder och, just det, raketer.
När tolvslaget närmar sig vinglar alla sig ut. Vissa har förmodligen fått i sig en del alkohol vid det laget. Och nyår, det ska firas. Det enda sättet att fira det på är med raketer. Feta kartonger fulla med krut.

Jättefint och jättemysigt, om man nu gör det på rätt sätt. Vilket tyvärr inte ofta händer. Med alkohol i blodet tänds raketerna lite halvt nedstoppade i marken. Man vet inte åt vilket håll den kommer åka åt, eller om den ens lyckas ta sig upp på ordentlig höjd.

Osäkert, är vad det är. En 16-årig pojke fick fejan bortsprängd nu på nyårsaftonen och ligger på intensiven och hans framtid är oviss. Människor blir skadade varje nyår,  vilket kostar staten stora summor i sjukvårdskostnader. Nu har det även blivit "trendigt" bland äckliga småfjortisar att skjuta raketerna folk. Är ni helt jävla sjuka i huvudet?!

Raketer hamnar fel och landar på hustak och bränner alltså ner byggnader. Nedskräpningen med använda raketer är enorm och skitar ner fruktansvärt. Svenskarna lägger ner stora summor på dessa raketer som mest bara skadar och skrämmer. Vad är grejen?
Nej, snälla människor. Ta ert lilla förnuft ni har kvar tillfånga och skit i raketerna. Ge bort dessa pengar till behövande, låt 16-årigas pojkars ansikten få sitta kvar där de satt innan tolvslaget och låt hus få stå kvar utan lågor.
Låt oss skåla i champagne och kramas, utan raketer nästa gång.


Kommentarer
Postat av: gustav

hanna vet du vad ansiktet satt kvar till dagen efter och det var då han och hans bror skulle tända en blindgångs tårta och när dom sedan försökte få eld på den så sprändes den åt alla håll så det var hans egete fel

2008-01-07 @ 18:41:33
Postat av: Emil

gillar formuleringen "äckliga småfjortisar"! hahaha

puss från kalla sverige!

2008-01-14 @ 21:34:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0